وکیل متخصص حجر
حجر به معنای ممانعت و محدود کردن فرد از تصرف در اموال و اختیارات خود میباشد و فرد محجور کسی است که از اختیارات خود محدود میشود.
دلایل محجوریت میتواند شامل:
۱- سن و سال کمتر از ۱۸ سال و عدم رسیدن به سن بلوغ
۲- دلایلی همچون کمعقلی یا دیگر اختلالات روانی باشد. (جنون و غیره)
یک مشاوره رایگان در زمینه وکالت رزرو کنید!
تهران، چمران جنوب، تقاطع خیابان آزادی، طبقه فوقانی نمایشگاه اسب سفید، پلاک ۶۶۳، طبقه اول
وکیل پایه یک دادگستری
مشاوره با وکیل متخصص
مشاوره و مشورت گروهی وکلا
پیگیری پرونده تا مرحله نهایی
حکم حجر
حکم حجر حکمی می باشد که به موجب آن دادگاه رسیدگی کننده احراز نماید فرد محجور می باشد و برای وی قیم تعیین خواهد نمود.
بیشترین مواردی که حجر در پرونده ها دیده میشود و افراد سراغ این مطلب میروند راجبه افراد سالخورده ای هستش که اموال خود را درست اداره نمیکنند و براحتی اموالشان میتواند توسط یکی از ورثه یا افراد خارج از خانواده از دست برود.
آیا تا به حال کلمه حجر را شنیده اید؟یا در خانواده خود فرد مسنی دارید که فکر می کنید هوشیاری کامل ندارد؟
این موضوع معمولاً زمانی اهمیت پیدا می کند که یکی از اطرافیان (مثلاً یکی از بچهها) از وضعیت روحی فرد منتسب به حجر (مثلاً پدر و مادرش) سوء استفاده میکند و وارد معاملهای میشود که برای بقیه خوشایند نیست.
مثلا فرزندان با آنها معامله ای می کند که در آن مبلغی پرداخت نشده است یا سند مالکیتی را که مبلغی برای آن پرداخت نشده یا اگر بسیار ناچیز است منتقل می کند.
آن هم برای قطعی کردن آن معامله و در اینجا است که ما سراغ خیارات از جمله غبن فاحش و تدلیس نمیریم بلکه یک راست سراغ گرفتن حکم حجر و به تبع آن ابطال کلیه انتقال خواهیم رفت.
مهمترین دلیل در حکم حجر نظر پزشکی قانونی یا همان پزشک مورد اعتماد است.
که ضمن دادخواست جلب نظر کارشناس را میخواهیم.
پزشک قانونی برای صدور حکم محجوریت به چه مدارکی استناد می کند؟
پزشک قانونی برای صدور حکم محجوریت به سوالات دقیق و مفصلی درباره وضعیت روانی و جسمی فرد پاسخ میدهد یعنی از قبل با بررسی به نظریه ای رسیده و در حکم انعکاس میدهد تا قاضی درست تصمیم بگیرد. این سوالات شامل ارزیابی تواناییهای ذهنی، حافظه، قدرت تصمیمگیری و درک و فهم فرد است تا مشخص شود آیا توانایی اداره امور خود را دارد یا خیر.
علاوه بر این، پزشک قانونی ممکن است سوالاتی درباره تاریخچه بیماریهای روانی، مصرف داروها و تأثیر آنها بر رفتار فرد مطرح کند. این بررسیها به منظور ارائه یک گزارش جامع به دادگاه انجام میشود تا بر اساس آن بتوان تصمیمگیری صحیحی درباره محجوریت فرد انجام داد.
پزشکی قانونی از سوالات ساده شروع میکند و اگر شخص مورد نظر موارد اولیه را جواب نداد سراغ موارد سختر و تخصصی تر نمیرود و قاطعانه حجر ایشان را به دادگاه اعلام میکند مثل نام بردن فرزندان یا دانستن مقادیر قیمتی یا ارزش اسکناس و از این موارد و اگر میدانست سوالات خصوصی تر میشود مانند در این موارد چه تصمیمی میگیرید تا جواب با منطق و عرف سازگار باشد.البته حین سوالات به رفتار جسمی و رفتاری شخص مورد نظر نیز دقت میکنند
چه کسانی می توانند تقاضای صدور حکم حجر نمایند؟
تقاضای صدور حکم حجر به معنای اعلام ناتوانی فرد از اداره امور مالی و حقوقی خود توسط برخی از افراد خاص قابل درخواست است که طبق قوانین ما این درخواست عموماً از سوی افراد ذینفع مانند نزدیکان فردی که به نظر میرسد توانایی مدیریت مالی و حقوقی خود را ندارد، میتواند ارائه شود. این افراد شامل بستگان نزدیک، وکلای قانونی و گاهی نهادهای دولتی یا خیریههای مربوطه هستند. همچنین، در برخی موارد، دادستان نیز میتواند درخواست صدور حکم حجر کند و شایدم طلبکار اون شخص.
هدف از این درخواست، حمایت از فرد آسیبپذیر و جلوگیری از سوء استفادههای مالی است.
نتیجه معامله با افراد محجور چیست؟یعنی اگر شما آگاه به محجوریت شخص هستید یا حساسیت نشان نداده و خرید کردید تکلیف اون معامله چیست؟
مطابق ماده ۲۱۲ قانون مدنی؛
«معاملات با اشخاصی که بالغ یا عاقل نیستند به دلیل عدم اهلیت باطل است».
دلایل اثبات محجوریت:
۱.گواهی پزشکی قانونی و پزشک مطلع
۲.گواهی شهود و مطلعین
دادگاه خانواده رسیدگی به حکم حجر را انجام میدهد.
آیا میتوان برای محجوری که فوت شده حکم حجر گرفت ؟
بله صددرصد .اما لازمه این است ورثه از قبل از معامله مطلع نبوده باشند.
بعد از صدور حکم حجر برای فرد توسط دادگاه قیم تعیین میشود که در فروش اموال او علاوه بر انجام معامله توسط قیم،اجازه دادستان نیز لازم است.در غیر این صورت اعتبار ندارد.
از شخص محجور میتوان طلاق گرفت و اگر محجور میخواهد همسرش را طلاق دهد به وسیله قیم انجام میشود.
پس به طور کلی حجر از امور تخصصی میباشد که در گروه وکلای ادیب وکیل متخصص دادگاه خانواده تعیین میشود که نتیجه صددرصدی بدلیل تخصص بالا انجام شود.
مطمعنن اگر با توجه به مدارک امکان رای گیری نباشد مشاوران این را به شما اطلاع خواهند داد.
با ما مطمعن قدم بردارید.
خدمات مرتبط
بهترین وکیل حقوقی یک وکیل پایه یک دادگستری است که به عنوان نماینده حقوقی موکلان خود در دادگاهها، بر روی پروندههای حقوقی وکالت کرده و از حقوق موکلانش دفاع میکند.
چنین وکیلی از تجربه و دانش کافی در زمینههای حقوقی به خوبی برخوردار است و توانایی تحلیل و بررسی مسائل حقوقی، تهیه و تدوین مستندات و لوایح دفاعی و دفاع موثر از موکلان در جلسات دادرسی پروندههای حقوقی را نیز دارد.
بهترین وکیل حقوقی تهران به رعایت اصول اخلاقی و حرفهای در انجام کار پایبند است. چنین وکیلی، صداقت و شفافیت در ارتباط با موکلان را سرلوحه کار خود قرار میدهد. یک وکیل حقوقی خوب به حقوق و حریم شخصی موکلانش احترام میگذارد و هیچ تبعیضی در برخورد با موکلان مختلف قائل نمیشود.
سوالات متداول از وکیل حقوقی
برای پیدا کردن وکیل حقوقی میتوانید به روشهای زیر اقدام کنید:
- مراجعه به کانون وکلای دادگستری: کانون وکلای دادگستری در هر استان لیست وکلای دارای پروانه وکالت را ارائه میدهد.
- جستجو در اینترنت: میتوانید با جستجو در اینترنت، وکلای حقوقی را در منطقه خود پیدا کنید.
- پرس و جو از دوستان و آشنایان: از دوستان و آشنایانی که قبلا از وکیل حقوقی استفاده کردهاند، میتوانید در مورد وکلای مورد نظر اطلاعات کسب کنید.
ملاقات با فرزندان حق هر یک از والدین است و آن ها می توانند این حق خود را اعمال نمایند اما در شرایطی، این زمان ملاقات با فرزند متفاوت خواهد بود.
خیر، امکان محروم نمودن والدین از ملاقات با کودک امکان پذیر نیست. حتی در صورت شرایط خاص با حضور ناظر از طرف دادگاه میتوان با فرزندان ملاقات داشت.
اشتراک گذاری مقاله در:
مشاوره
به دنبال کسی برای راهنمایی گرفتن میگردید؟
با گروه وکلای ادیب تماس بگیرید…