وکیل متخصص نفقه حقوقی زوجه
نفقه مهمترین حق دائم زوجه در زندگی است که طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی کشور ما عبارتست از: همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل خانه،پوشاک،غذا،اثاث منزل و هزینههای درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مریضی است.
نکته مهم در نفقه خانم ها این است که نفقه مبلغ مشخصی ندارد یعنی با توجه به وضیعت شغلی آقا و موقعیت اجتماعی زوجه و خانواده ایشان تعیین میشود.
نفقه در کشور ما چه میزان است؟
همانطور که گفتم میزان مشخص دقیق ندارد اما برای یک زندگی متوسط و نداشتن مریضی خاصی برای زوجه مبلغ ماهیانه چهار میلیون تومان عرفا در نظر گرفته میشود که این مبلغ در سال ۱۴۰۲ برای یک خانم از وضعیت اجتماعی متوسط با همسر دارای شغل کارمند متوسط میباشد با حقوق تقریبی ۱۲ میلیون تومان در ماه است.
یک مشاوره رایگان در زمینه وکالت رزرو کنید!
تهران، چمران جنوب، تقاطع خیابان آزادی، طبقه فوقانی نمایشگاه اسب سفید، پلاک ۶۶۳، طبقه اول
وکیل پایه یک دادگستری
مشاوره با وکیل متخصص
مشاوره و مشورت گروهی وکلا
پیگیری پرونده تا مرحله نهایی
قاضی چگونه نفقه را تعیین میکند؟
قضات با توجه به وضعیت زوجه من جمله اینکه شاغل میباشد یا خیر.محل زندگی چگونه بوده.بیماری خاصی داشته یاخیر و در نهایت درآمد همسر ایشان تعیین میکند که عمدتا تا یک چهارم حقوق زوج را برای نفقه در نظر میگیرند.
به چه زنی نفقه تعلق میگیرد؟
اصل بر تعلق نفقه بر همه است با داشتن این دو شرط
۱_ زوجین مطابق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی عقد دائم باشند پس برای صیغه یا همان ازدواج موقت نفقه نداریم (مفهموم مخالف ماده)
۲_ تمکین کامل زوجه یا همان فرمانبری کامل زوجه
تمکین چیست؟
تمکین به دو بخش عام و خاص تقسیم میشود:
که عام شامل پخت و پز و شستشو ونظافت و پرورش ونگهداری از کودکان و در کل انجام کارهای منزل است و تمکین خاص در واقع همسرداری و وظایف زناشویی میباشد که این بخش گاها اثبات عدم تمکین با سختی مواجه است .
سوال مهم آیا در دوران عقد و قبل عروسی نفقه به زوجه تعلق میگیرد؟
در پاسخ باید گفت بله.
چون به محض عقد نکاح زوجه وظیفه تمکین دارد پس کلیه هزینه های او بر عهده زوج میباشد بشرط عقد دائم البته چنانچه خانم در دوران عقد از حق حبس خود استفاده کند تا مهریهاش را بگیرد همچنان نفقه به او تعلق میگیرد و ناشزه محسوب نمیشود.
موارد نفقه
۱_ خوراک:غذا مهمترین بخش نفقه است در حد سیر کردن زوجه و کیفیت با توجه به عادت او میباشد.
۲_ لباس:در تعداد و جنس باز باید به عادات رجوع کرد و فصل و محل زندگی مثل شهری بودن یا روستایی بودن
۳_ مسکن:یکی از مهمترین ارکان نفقه است که متناسب با تعداد خانواده و موقعیت اجتماعی اندازه و مکان آن مشخص میشود.
۴_ لوازم منزل:در حد ضروریات معیشتی مثل یخچال،تلوزیون،اجاق گاز،فرش،لباسشویی
۵_ هزینه درمانی و بهداشتی:اگر زن بیمار باشد هزینه ها برعهده زوج میباشد و هزینه بهداشتی برای نظافت و بهداشت فردی است و شامل عمل جراحی زیبایی نمیشود.
۶_ هزینه سفر و خدمتکار:این موارد فقط به موقعیت قبل از ازدواج زوجه میباشد و تعهد زوج در غیر این صورت اجباری ندارد.
برای شکایت نفقه از کجا شروع کنم؟
نفقه از جمله مواردی است که با پرداخت نکردن یا تهیه نکردن ملزومات آن توسط زوج اتفاق می افتد و شما هم میتوانید دادخواست حقوقی برای تعیین ماهیانه و همچنین گرفتن نفقه گذشته بزنید و هم میتوانید شکواییه کیفری نیز برای درخواست کیفر برای جرم ترک انفاق درخواست نمایید.
هردو با مراجعه به دفتر خدمات قضایی انجام میپذیرد که با دادن مدارک از جمله مدارک شناسایی و عقدنامه و ادله ای دال بر اینکه نفقه پرداخت نشده است.
((گروه وکلای ادیب کلیه این امور را بدون حضور شما انجام خواهد داد با کمترین هزینه.))
نکته مهم این است که اگر زوج همسر خود را از خانه اخراج کند یا مانع ورود ایشان شود با دریافت گزارش کلانتری این جرم محقق گردیده است.
خدمات مرتبط
آیا نفقه جنبه ی شرعی دارد؟
بله قانون ما منطبق با برداشت هایی از شرع مقدس میباشد و درباره نفقه نیز دستوراتی در قرآن کریم ذکر شده است من جمله آیه ۲۳۳ سوره بقره و همچنین آیه ۶۵ سوره طلاق و آیه ۳۴ سوره مبارکه ی نسا و،بیشتر شرح فقهی از کتاب تحریروسیله و توضیح المسائل استنباط میگردد.
برای پیدا کردن وکیل حقوقی میتوانید به روشهای زیر اقدام کنید:
- مراجعه به کانون وکلای دادگستری: کانون وکلای دادگستری در هر استان لیست وکلای دارای پروانه وکالت را ارائه میدهد.
- جستجو در اینترنت: میتوانید با جستجو در اینترنت، وکلای حقوقی را در منطقه خود پیدا کنید.
- پرس و جو از دوستان و آشنایان: از دوستان و آشنایانی که قبلا از وکیل حقوقی استفاده کردهاند، میتوانید در مورد وکلای مورد نظر اطلاعات کسب کنید.
ملاقات با فرزندان حق هر یک از والدین است و آن ها می توانند این حق خود را اعمال نمایند اما در شرایطی، این زمان ملاقات با فرزند متفاوت خواهد بود.
خیر، امکان محروم نمودن والدین از ملاقات با کودک امکان پذیر نیست. حتی در صورت شرایط خاص با حضور ناظر از طرف دادگاه میتوان با فرزندان ملاقات داشت.
اشتراک گذاری مقاله در:
مشاوره
به دنبال کسی برای راهنمایی گرفتن میگردید؟
با گروه وکلای ادیب تماس بگیرید…