وکیل متخصص حضانت فرزند (خانواده)
حضانت حقی است که بعد از جدایی پدرو مادر (زوجین)مطرح میشود.
حضانت یعنی اینکه تعیین و تکلیف و نگهداری و پرورش فرزند و خط ومشی کودک که نوعی تعلیم و تربیت فرزند نیز محسوب میشود را یکی از والدین برعهده دارد و درگیری فقط ملاقات با فرزند خواهد داشت.
قانون ایران برای حضانت مقررات خاص خود را دارد و در نظر دارد که فرزند تا سن هفت سالگی نیاز است با مادر بیشتر اوقات خود را بگذارند پس اصل را بر حضانت مادر تا سن هفت سالگی گذاشته است و پس از هفت سالگی تا سن بلوغ با پدر است.
توجه کنید این یک اصل قانونی است و هرجا قانون داریم محدود کننده و شرایط نیز داریم پس با شرایطی میشود مخالف قانون تصمیم گیری قضایی صورت گیرد.
((سن بلوغ دختر ۹ سالگی است و سن بلوغ پسر ۱۵ سالگی است مطابق قانون کشور ما))
یک مشاوره رایگان در زمینه وکالت رزرو کنید!
تهران، چمران جنوب، تقاطع خیابان آزادی، طبقه فوقانی نمایشگاه اسب سفید، پلاک ۶۶۳، طبقه اول
وکیل پایه یک دادگستری
مشاوره با وکیل متخصص
مشاوره و مشورت گروهی وکلا
پیگیری پرونده تا مرحله نهایی
در چه موارد حضانت با مادر است؟
کودک از بدو تولد تا هفت سالگی طبق قانون حضانتش با مادر است مگر خود مادر نتواند این وظیفه را عهده دار شود.
اما در شرایطی پیش می آید که یکی از طرفین (پدرومادر فرزند) میخواهد برای همیشه یعنی بطور همیشگی حضانت فرزند را داشته باشد و از استرس جدایی از فرزند رهایی پیدا کند و البته به نظر شخصی نگارنده این که فرزند دائم با یکی از والدین باشد مناسب تر است و استرس کودک کم میشود.
در این موارد میشود حضانت را از طرف مقابل گرفت:
۱_ اثبات عدم کفایت نگهداری فرزند که میتوان از نظر مالی و زمان نگهداری و ایمنی فرزند تا وضعیت اعصاب یکی از والدین و ضرب و شتم کودک یا فحاشی متعدد باشد.
۲_ اعتیاد نیز میتواند باعث سلب حضانت شود.
۳_ محکومیت کیفری و حبس نیز با توجه به غیبت محکوم نیز سالب حضانت است و در صورتی کسی که حق حضانت دارد سابقا محکومیت کیفری مهم یا سابقه بیماری عصاب داشته باشد با وکیل متخصص میتوان دادخواست سلب حضانت را داد.
۴_ فوت هریک از والدین که در این حالت به صورت اتوماتیک وار حضانت منتقل میشود به پدر یا مادری که در قید حیات است.
بعد از سن بلوغ حضانت با پدر است یا مادر؟
گفتیم سن بلوغ دختر ۹ و پسر ۱۵ سال تمام است و پس از آن خود فرزند انتخاب میکند که علاقه دارد با پدر یا مادر خود زندگی کند.
هیچ اجباری بر فرزند جهت انتخاب پدر یا مادر نیست و البته دوباره شرایط طرفین میتواند سالب حضانت حتی با انتخاب خود فرزند نیز باشد زیرا دادگاه صلاح کودک را در این میبیند که با پدری که علاقه دارد با آن زندگی کند اما آن پدر اعتیاد شدید دارد زندگی نکند و در این گونه موارد کارشناس متخصص از جانب دادگاه جهت مشاوره تعیین میشود تا کودک مجاب به انتخاب صحیح شود.
هزینه فرزند با پدر است یا مادر؟
پدر حق ولایت دارد و این حق قابل اسقاط و انتقال نیست و این یعنی در هر صورت پدر وظیفه تامین معاش فرزند یا فرزندان خود را تا حداقل سن بلوغ دارد حتی اگر حضانت با مادر باشد.و درصورت پرداخت نکردن از طریق دادگاه میتوان پدر را محکوم به پرداخت کرد و اگر چند ماه پرداخت نکرده باشد محکوم به پرداخت یک جا میشود و مبلغ نفقه فرزند با توجه به سن و جنسیت و محل زندگی و جایگاه اجتماعی طرفین تعیین میشود.
قابل توجه است که فرزند پسر تا پایان زمان تحصیلات هزینهی او با پدر است البته در حد توان پدر و عرف جامعه و دختر نیز تا زمان ازدواج نفقه خود را از پدر میگیرد که شامل جهیزیه نیز میشود.(قابل ذکر است هریک از فرزندان شاغل شوند از نفقه محروم خواهند شد.)
گروه وکلای ادیب با داشتن وکیل متخصص خانواده با تجربه پرونده های موفق در حوزه حضانت در این امر رتبه دار میباشد .
خدمات مرتبط
بهترین وکیل حقوقی یک وکیل پایه یک دادگستری است که به عنوان نماینده حقوقی موکلان خود در دادگاهها، بر روی پروندههای حقوقی وکالت کرده و از حقوق موکلانش دفاع میکند.
چنین وکیلی از تجربه و دانش کافی در زمینههای حقوقی به خوبی برخوردار است و توانایی تحلیل و بررسی مسائل حقوقی، تهیه و تدوین مستندات و لوایح دفاعی و دفاع موثر از موکلان در جلسات دادرسی پروندههای حقوقی را نیز دارد.
بهترین وکیل حقوقی تهران به رعایت اصول اخلاقی و حرفهای در انجام کار پایبند است. چنین وکیلی، صداقت و شفافیت در ارتباط با موکلان را سرلوحه کار خود قرار میدهد. یک وکیل حقوقی خوب به حقوق و حریم شخصی موکلانش احترام میگذارد و هیچ تبعیضی در برخورد با موکلان مختلف قائل نمیشود.
سوالات متداول از وکیل حقوقی
برای پیدا کردن وکیل حقوقی میتوانید به روشهای زیر اقدام کنید:
- مراجعه به کانون وکلای دادگستری: کانون وکلای دادگستری در هر استان لیست وکلای دارای پروانه وکالت را ارائه میدهد.
- جستجو در اینترنت: میتوانید با جستجو در اینترنت، وکلای حقوقی را در منطقه خود پیدا کنید.
- پرس و جو از دوستان و آشنایان: از دوستان و آشنایانی که قبلا از وکیل حقوقی استفاده کردهاند، میتوانید در مورد وکلای مورد نظر اطلاعات کسب کنید.
ملاقات با فرزندان حق هر یک از والدین است و آن ها می توانند این حق خود را اعمال نمایند اما در شرایطی، این زمان ملاقات با فرزند متفاوت خواهد بود.
خیر، امکان محروم نمودن والدین از ملاقات با کودک امکان پذیر نیست. حتی در صورت شرایط خاص با حضور ناظر از طرف دادگاه میتوان با فرزندان ملاقات داشت.
اشتراک گذاری مقاله در:
مشاوره
به دنبال کسی برای راهنمایی گرفتن میگردید؟
با گروه وکلای ادیب تماس بگیرید…